چاقی مفرط و سیگار خطر ابتلا به سرطان کلیه را افزایش می دهند
سایت مرجع پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج تحقیقات آنان نشان داده است که چاقی مفرط خطر ابتلا به سرطان کلیه را به میزان ۷۰ درصد و کشیدن سیگاربه میزان ۵۰ درصد افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، مرکز تحقیقات سرطان انگلیس آماری را منتشر کرده است که نشان می دهد در سال ۲۰۰۹ بیش از ۹ هزار مورد سرطان کلیه شناسایی شد درحالی که این رقم در سال ۱۹۷۵ کمتر از ۲۳۰۰ مورد بود.
مرکز تحقیقات سرطان انگلیس می گوید تعداد کمی از مردم متوجه خطر سرطان در اثر چاقی هستند.
سرطان کلیه اکنون هشتمین سرطان شایع در انگلیس است.
وجود خون در ادرار می تواند از نشانه های اولیه این سرطان باشد. اما سرطان کلیه اگر زود شناسایی شود با عمل جراحی قابل درمان است.
کارشناسان می گویند اضافه وزن، علاوه بر سرطان کلیه خطر سرطان سینه، روده و رحم را افزایش می دهد زیرا باعث افزایش تولید بعضی از هورمون های خاص در بدن می شود.
میزان مصرف سیگار در انگلیس در ۳۵ سال گذشته افت کرده است اما آمار چاقی یا چاقی مفرط درحال افزایش است؛ به طوری که شاخص وزن بدن ۷۰ درصد مردان و ۶۰ درصد زنان در این کشور ۲۵ یا بیشتر است.
به گفته پزشکان شاخص وزن بدن باید بین ۱۸ تا ۲۵ باشد.با این حال از اوایل دهه ۱۹۷۰ تا سال های ۲۰۰۵-۲۰۰۹ میزان بقای پنج ساله پس از ابتلا به سرطان کلیه به اندازه ۸۵ درصد افزایش یافته است.
پروفسور ‘تیم آیسن’ از مرکز تحقیقات سرطان انگلیس که در دانشگاه کمبریج کار می کند ، گفت: در ۱۰ سال اخیر، مرکز تحقیقات سرطان انگلیس به ساخت داروهای تازه ای که مانع رسیدن خون به سلول های سرطانی در کلیه می شوند ، اقدام کرده است. این داروها به کنترل بیماری در بیشتر بیماران کمک می کند اما آن را درمان نمی کند.
به گفته وی بهترین راه، جلوگیری از بروز بیماری در درجه اول است – حفظ یک وزن سالم و نکشیدن سیگار بهترین راه این کار است.
‘سارا هیوم ‘ مدیر اطلاعات در مرکز تحقیقات سرطان انگلیس گفت:درحالی که ترک سیگار بهترین راه کاهش خطر ابتلا به سرطان کلیه است، اهمیت حفظ وزن مناسب را نباید نادیده گرفت.
علت این سرطان ناشناخته مانده است ولی برخی از عوامل محیطی را در ایجاد آن دخیل میدانند. یکی از مهمترین این عوامل که ارتباط کاملا اثباتشدهای با سرطان کلیه دارد، استعمال، دخانیات است که خطر این سرطان را حدودا دو برابر میکند.
مهم است بدانید که این افزایش خطر هیچ ربطی به تعداد نخهای سیگار یا قلیان که فرد در طول شبانهروز میکشد، ندارد و صرف کشیدن سیگار یا قلیان با هر تعدادی این خطر را دو چندان خواهد کرد. از جمله عوامل خطر دیگر، چاقی، تماس با پنبه نسوز یا آزبست (که در ساخت ایرانیتهای سیمانی به کار میرود)، حلالهای آلی (در صنعت رنگسازی، نقاشی، رنگرزی که فرد با این حلالها تماس دارد) و فلزاتی مانند کادمیوم است.
گفته میشود، کسانی که به دلیل نارسایی کلیه دیالیزهای خونی طولانی مدت میشوند و کلیههای آنها کیستهای ریز و متعدد دارد، در حدود ۳۰ برابر بیشتر از جمعیت عادی در معرض خطر سرطان کلیه قرار دارند که البته این خطر در کلیههای نارسایی که دیالیز نمیشوند و حتی پس از پیوند موفقیتآمیز کلیه نیز دیده شده است.
سرطان کلیه، توموری است که از بافتهای لولهای درون خود این عضو منشا میگیرد و بزرگ میشود.
این تومور هم به اندامهایی که در کنارش وجود دارند تهاجم میکند و هم میتواند از طریق سیاهرگ کلیهای به نواحی و اعضای دورتر مانند ریهها، کبد، استخوان، مغز و کلیه مقابل دستاندازی کرده و آنها را نیز درگیر سازد.
بهطور مسلم هرچه تومور سریعتر و در مراحل زودتری تشخیص داده شود، کوچکتر و محدودتر خواهد بود و درمان آن نیز راحتتر است.