پژوهشگران بریتانیایی میگویند گرایش بعضی افراد به مواد اعتیاد آور، احتمالاً با تغییراتی غیرطبیعی در مغز آنها رابطه دارد. اما هنوز معلوم نشده مواد مخدر باعث تغییرات در مغز می شود، یا ویژگی های مادرزادی مغز افراد باعث گرایش آنها به مواد مخدر می شد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، به گفته دانشمندان دانشگاه کمبریج، اختلالات در بخش هایی از مغز ممکن است باعث اعتیاد در افراد شود.
این دانشمندان مغز ۵۰ فرد معتاد را با خواهران و برادران غیر معتادشان، مقایسه کرده و متوجه شده اند که در مغز هر دو گروه اختلالات یکسانی وجود دارد.
اما به گفته دانشمندان، این اختلالات ضرورتا ژنتیکی نیست و ممکن است به علت رشد در محیطی مشابه بوجود آمده باشد.
این گزارش در مجله “ساینس ژورنال” به چاپ رسیده و در آن آمده است که اعتیاد “نوعی اختلال در مغز است.”
دانشمندان امیدوارند نتایج بدست آمده از مغز خواهران و برادرانی که اعتیاد ندارند به معتادان کمک کند تسلط به نفس بیشتری پیدا کنند.
کارن ارسچه، محقق ارشد این پژوهش می گوید: “سالهاست که همه فکر می کنند هر کس از مواد مخدر استفاده کند، معتاد می شود.”
خانم ارسچه معتقد است، “استفاده از مواد مخدر اختیاری نیست و نوعی بیماری است که باید آن را تشخیص داد.”
به گفته خانم ارسچه، “خواهران و برادرانی که اعتیاد ندارند به ما می گویند که چگونه با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند و چگونه در زندگی روزمره، تلاش می کنند تا خود را کنترل کنند.”
پژوهشها در گذشته نشان داده است که در مغز معتادان اختلالاتی دیده می شود. اما دانشمندان هرگز مطمئن نبودند که آیا مواد مخدر این تغییرات را بوجود آورده یا این تغییرات قبل از استفاده از مواد مخدر در مغز افراد وجود داشته است.
پال کیدول، مشاور روانی در دانشگاه کاردیف می گوید: “اعتیاد مانند بیشتر اختلالات روانی محصول تربیت و طبیعت است.”
“باید مردم را مدتی دنبال کنیم تا طبیعی و تربیتی بودن اعتیاد را ارزیابی کنیم.”
دانشمندان معتقدند همه این یافته ها می تواند راههای جدیدی را برای درمان اعتیاد باز کند.
به گفته دیوید برنفورد، رئیس بخش داروسازی موسسه “دربشایر منتال هلت تراست”، این تحقیق نشان می دهد که اعتیاد تغییرات محسوسی را در ساختار مغز و فعالیت آن بوجود نمی آورد اما ممکن است تکنیکهای درمانی جدیدی برای اعتیاد پیدا شود. .........