در دورانقحطی خانمها معمولا دختر به دنیا میآورند
سایت مرجعیک دانشمند چینی در پژوهشی نشان میدهد که دوران قحطی بر تناسب جنسیتی زایمانها تاثیر میگذارد. او دادههای مربوط به زایمانهای دوران قحطی سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ در کشور چین را مورد بررسی قرار داده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، تحقیقی جدید نشان میدهد که در دورانقحطی خانمها معمولا دختر به دنیا میآورند. محققی دادههای نوزادان چینیای را که در هنگام زمان قحطی بین سالهای ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ و پس از آن به دنیا آمدهاند را مورد بررسی قرار داده است.
قحطی سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ در چین
در بین سالهای ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ میلیونها نفر در کشور چین از گرسنگی و کمبود غذا جان خود را از دست دادند. قحطی در کشور چین در این سالها نشأت گرفته از برنامهریزی دولت برای افزایش قدرت تولید صنعتی بود.
در آن برهه چین قصد داشت برای دستیابی به پیشرفت اقتصادی به صنایع کشور قدرت بیشتری ببخشد. اما این برنامهریزی جواب منفی داد و منجر به مرگ بیش از ۳۰ میلیون نفر شد.
تاثیر قحطی بر تناسب جنسیتی زایمانها
دانشمند چینیای که این پژوهش را انجام داده است در موسسهی تحقیقات دموگرافیک (جمعیتسنجی) در شهر نیویورک فعالیت میکند. او به دنبال این پرسش رفته که پدیدهی قحطی به چه میزان بر تناسب جنسیتی زایمانها تاثیر میگذارد.
این دانشمند، تحقیقی ملی که در سال ۱۹۸۲ میان ۳۱۰ هزار زن چینی بین ۱۵ تا ۶۷ سال انجام شده بود را پایهی پژوهش خود قرار داد. در این تحقیق، زنهای چینی در رابطه با زایمانهایشان مورد پرسش قرار گرفته بودند.
پژوهشگر چینی در تحقیق خود کشف کرد که پس از سال ۱۹۶۰، یعنی دقیقا یک سال پس از قحطی، تولد نوزادان پسر به طور ناگهانی کاهش پیدا کرده است. حدود دو سال پس از زمان قحطی یعنی سال ۱۹۶۳، تولد نوزادان پسر افزایش یافته است.
آیا جنین دختر کم توقعتر است؟
اما آیا اینکه در زمان قحطی از همان اول بیشتر جنینهای دختر در رحم مادر شکل میگیرند یا اینکه در زمان قحطی در طول دوران حاملگی کمتر جنینهای پسر زنده میمانند، برای دانشمندان هنوز امری نامشخص است.
بر اساس یک نظریه، این امکان وجود دارد که دخترها اصولا نسبت به پسرها در رحم مادرشان پر توقع نیستند و دوران سختی را راحتتر از پسرها پشت سر میگذرانند.