توقف شايعترين نابينايي كهنسالان با كشف يك ماده شيميايي
سایت مرجعمحققان کالج ترینیتی لندن موفق به شناسايي يك ماده شيميايي شدهاند كه ميتواند جديترين شكل انحطاط ماکولاي مرتبط با پيري را متوقف كند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، تزريق اين ماده ميتواند امكان ابتلا به اين بيماري را پائين آورده و به كهنسالان اجازه ادامه زندگي به سبك عادي را ميدهد.
انحطاط ماکولا يا تباهی لکه زرد مرتبط با پيري يكي از شايعترين علل نابينايي در كهنسالي بوده كه در اثر زوال و مرگ سلولهاي ماكولا در شبكيه ايجاد ميشود.
شكل شايعتر خشك اين بيماري بتدريج بر بينايي تاثير گذاشته گاهي چند دهه بطول ميانجامد. در موارد محدود اين بيماري به شكل جديتر مرطوب تبديل شده و بينايي به شكل فوري از بين ميرود.
دستاورد جديد محققان از تبديل انحطاط ماکولاي خشك به شكل جديتر آن جلوگيري ميكند.
دانشمندان در آزمايشات خود بر روي حيوانات و چشمهاي انسان اهدايي نشان دادند كه ماده شيميايي ايمني موسوم به IL-18 در تبديل اين بيماري به شكل جديتر آن نقش مهمي دارد.
آنها بر اين باورند كه افزايش سطوح IL-18 در چشم ميتواند اين فرايند را متوقف كند.
داروهايي براي ارتقاي بينايي در افراد مبتلا به انحطاط ماكولاي مرطوب وجود داشته اما تجويز آنها در اواخر دوره صورت گرفته و بايد بطور منظم در چشم تزريق شوند.
درمان ديگري موسوم به درمان فوتوديناميك نيز براي تعداد محدودي از بيماران مناسب است.
در مقايسه، راه حل جديد دانشمندان ميتواند يك درمان يكباره مناسب بشمار برود.
اين محققان كه نتايج پژوهش آنها در مجله نيچر مديسين منتشر شده، در حال حاضر در تلاش به منظور شناسايي روشي جهت قرار دادن يك ژن براي ماده شيميايي IL-18 در چشم افراد هستند. با قرار دادن اين ژن درون يك پوسته سلولي خالي در چشم ميتوان در زمان نياز آن را روشن كرده و IL-18 توليد كرد.
در صورت موفقيت در كارآزماييهاي باليني بر روي حيوانات، اين درمان طي پنج سال آينده بر روي انسان آزمايش خواهد شد.