دور دنيا در شش ساعت با حملونقل در مسير خلأ !
سایت مرجعطراحان دست يه ساخت يك طرح مفهومي حمل و نقل عمومي زدهاند كه ميتواند در آينده طي 45 دقيقه، مسافران را از لندن به نيويورك منتقل كند.
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طرح «حملونقل از طريق لوله داراي خلأ» (ETT)، يك شيوه بدون هوا و بدون اصطكاك است كه به گفته طراحان آن بسيار ايمنتر، ارزانتر و بيصداتر از قطارها و هواپيماهاي امروزي است.
اين خودروهاي مسافربري 183 كيلوگرمي با استفاده از لولههاي خلأ بدون هوا ميتوانند به سرعت 6500 كيلومتر در ساعت دست يافته و از انرژي بسيار كمتري نسبت به شيوههاي حملونقل كنوني استفاده ميكند.
طراحان انگليسي ادعا كردهاند كه مسافران ميتواند با اين سرعت، مسير بين نيويورك و لسآنجلس را در 45 دقيقه، از نيويورك تا چين را در دو ساعت و دور دنيا را در شش ساعت بپيمايند.
آنها براين باورند كه سيستم طراحي شده ميتواند با حذف هوا يا مقاومت نورد به 50 برابر حمل و نقل در هر كيلووات بر ساعت بيشتر از خودروهاي الكتريكي يا قطارها دست يابد.
محققان انتظار دارند كه بتوان از اين سيستم به عنوان يك شكل انتقال سريع شخصي استفاده كرد و بر همين اساس براي آنها شبكههايي مانند بزرگراهها با دستگاههايي به اندازه خودرو ايجاد كرد كه به طور خودكار مانند ترافيك اينترنتي مسيريابي كنند.
به ادعاي اين طراحان، ساخت چنين طرحي ارزان و تنها يك چهارم هزينه بزرگراهها و يك دهم هزينه راهآهن خواهد بود.
جالب اين كه به گفته آنها، با وجود سرعت بسيار بالاي اين خودروها، مسافران با حداقل نيروهاي گرانشي روبرو خواهند بود. البته فيزيك پشت اين ادعا هنوز مشخص نيست.
نام تجاري ETT در اوايل دهه 1990 توسط يك مهندس مكانيك با نام داريل اوستر ابداع شد كه در سال 1997 اين طرح را به نام خود ثبت كرد. از آن زمان اوستر به دنبال مجوز براي ساخت اين سيستم است.
اين در حاليست كه با وجود مناقصاتي براي چند پروژه زيرساخت عمومي از آن زمان كه آخرين آن در كره بوده، اين فناوري هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است.