روز گذشته (يكشنبه) يك حمله سايبري به سايت اينترنتي وزارت نفت و برخي شركتهاي تابعه آن انجام شد كه ظاهرا اين اتفاق تنها مربوط به سايتهاي وزارت نفت نبوده و برخي از سايتهاي صنعتي را هم شامل شده است.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفته ميشود اين حمله سايبري كه از اسفند 90 دراين حوزه اتفاق افتاده و در روز گذشته به اوج خود رسيده ناشي از ورود ويروسي به نام \"وايپر\" است كه اطلاعات برخي از رايانههاي اين شركتها را پاك كرده است.
يكي از مسئولان روابط عمومي وزارت نفت با تاييد ايجاد مشكل فني در رايانههاي برخي از سازمانهاي تابعه ارائه اطلاعات دقيق در اين زمينه را به آيندهاي نزديك موكول كرد.
در اين زمينه يك كارشناس امنيت شبكه به ايسنا گفت: ممكن است اين اتفاق به وسيله ويروس \"وايپر\" انجام شده است، البته با توجه به اينكه تعدادي از كامپيوترها و سرورها به يكباره دچار مشكل شدهاند اين احتمال كه يك حمله سازماندهي شده سايبري نيز باشد وجود دارد.
او البته اظهار كرد كه تاكنون اين موضوع قطعي نشده است و منتظريم تا نتيجه قطعي اعلام شود.
وي همچنين خبرداد: اين ويروس كه ميتواند اطلاعات را بدون بازگشت در كامپيوترها پاك كند و سرورها را از كار بياندازد،علاوه بر وزارت نفت در برخي از سايتهاي صنعتي ديگر نيز گزارش شده است.
اين كارشناس امنيت شبكه در پاسخ به اين سوال كه چرا با توجه به سابقه موضوع در سال گذشته، اقدام خاصي براي مقابله با چنين حملههايي نشده است، گفت: با توجه به اين كه سال گذشته اطلاعات كافي در اين زمينه در دسترس نبود، نتيجه خاصي حاصل نشد ولي اين احتمال وجود دارد كه فعاليت ويروس \"وايپر\" برنامهريزي شده باشد چراكه به تدريج كار خود را شروع كرد تا زماني كه تعداد زيادي از كامپيوترها و سرورها را آلوده كند و يكباره كليه آنها را از كار بيندازد.
به گفته وي تاكنون هيچ كدام از آنتيويروسهاي خارجي و سازمانها رصدكننده امنيت اينترنت گزارشي در اين خصوص منتشر نكردهاند. ضمن اين كه شبكه انرژي نفت ايران (شانا) نيز ديروز با همين مشكل مواجه بوده است.
وي با اعلام اينكه اگر وضعيت پيش آمده به دليل ويروس باشد راه مقابله و مسدود كردن آن وجود دارد، گفت: اگر حمله سايبري باشد به دليل گستردگي آن به دليل آنكه هدفهاي بزرگتري مدنظر دارد، كار كمي سخت ميشود.
گفته ميشود پليس فتا نيز براي بررسي بيشتر اين موضوع وارد عمليات شده است.