معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: فریدونشهر دارای گونههای گیاهی و دارویی غنی و سرشاری از جمله کرفس است و به همین دلیل باید آن را به عنوان شهر کرفس به دنیا معرفی کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، عبدالرضا مهاجری روز گذشته در جمع مردم و مسوولان این شهرستان اظهار کرد: در سالهای گذشته اهمیت منابع طبیعی معطوف به دام و چرای دام بود، ولی اکنون منابع طبیعی جایگاه والایی به دست آورده که از جمله آنها میتوان به تولید اکسیژن، آب و مراتع اشاره کرد.
وی بیان کرد: یک درخت 50 ساله در طبیعت باعث تولید اکسیژن بدون هزینه میشود، این در حالیست که اگر بخواهیم برای تولید اکسیژن از دستگاهها و کارخانهها استفاده کنیم باید هزینه گزافی را متحمل شویم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: یکی از گونههای گیاهی که برای رشد به سرمای زیادی نیاز دارد، کرفس کوهی است که مختص منطقه فریدونشهر است و این گیاه دارویی در سالهای گذشته در حدود 60 هزار هکتار بوده است، ولی اکنون به 8000 هکتار کاهش یافته است.
وی گفت: برای جلوگیری و احیای گیاه دارویی کرفس همه باید با همکاری یکدیگر تعاونیهایی ایجاد کنیم تا بتوانیم فریدونشهر را به عنوان شهر کرفس به دنیا معرفی کنیم.
رییس شرکت تعاونی پونهزار فریدونشهر خبر داد: برداشت 320 تن کرفس کوهی در فریدونشهر
رییس شرکت تعاونی پونهزار فریدونشهر از تولید و برداشت 320 تن گیاه دارویی کرفس کوهی در فریدونشهر خبر داد.
حسین سپیانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: کرفس کوهی را نوزاد برفی نیز مینامند؛ چراکه این گیاه دارویی به محض آب شدن برف در ارتفاعات بیرون میآید و این گیاه نیاز به هوای سرد و یخبندان قبل از رویش دارد.
وی بیان کرد: کرفس کوهی در مناطق حفاظت شده به ویژه کلوسه که رویشگاه اصلی این گیاه دارویی است پایدار است، ولی در مناطق دیگر به دلیل برداشت بیرویه و بیتوجهی از بین رفته است.
سپیانی افزود: شرکت تعاونی پونهزار فریدونشهر برای جلوگیری از انهدام و تخریب این گیاه دارویی نایاب اقداماتی از جمله کاشت بذر کرفس کوهی در زمینهای کشاورزی در بیشتر نقاط شهرستان را انجام داده است.