نانوحبابهای پلاسمایی ، امکان تزریق مستقیم دارو به سلولهای سرطانی
سایت مرجعپژوهشگران علوم پزشکی می گویند آنان طی یک بررسی به کمک پرتو لیزر و نانوذرات با تولید نانوحباب ، موفق به هدفگیر سلولهای سرطانی شدند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققان دانشگاه ‘رایس’ با همکاری مرکز سرطان دانشگاه تگزاس در این روش با استفاده از نانوذرات جاذب نور انرژی لیزر را به نانوحبابهای پلاسمایی تبدیل میکنند که امکان تزریق مستقیم دارو به سلولهای سرطانی را فراهم میکند.
بر اساس آزمایشات انجام گرفته روی سلولهای سرطانی مقاوم در برابر شیمیدرمانی، دانشمندان دریافتند که تاثیر تزریق مستقیم دارو با این شیوه نسبت به روشهای متداول شیمی درمانی، ۳۰ درصد بیشتر است.
بر خلاف روشهای قبلی که در آنها از نانوذرات استفاده میشد، در این شیوه جدید از نانو حبابهایی استفاده میشود که دارو را تنها به سلولهای سرطانی منتقل کرده و آنها را از بین میبرند و به سلولهای سالم آسیبی نمیزنند.
نانوحبابهای مورد استفاده در این شیوه بر اثر برخورد پرتو لیزر با مجموعهای از نانوذرات، درست زیر غشای بیرونی سلولهای سرطانی تشکیل شده و بهطور موقت، حفرهای را درون این غشا ایجاد میکنند. به این ترتیب داروی شیمیدرمانی به سادگی وارد سلول سرطانی شده و آن را نابود میکند.
این شیوه جدید، درزمینه درمان بیماریهای ژنتیکی نیز کاربرد دارد.