استرس مادر در سه ماه نخست بارداری، موجب کمخونی مادر و جنین می شود
سایت مرجعپژوهشگران علوم پزشکی می گویند براساس نتایج تحقیقات جدید جنین مادرانی که در سه ماه نخست بارداری تحت استرس قرار دارند، دچار کمبود آهن می شود واین امر موجب بروز مشکلات فیزیکی و مغزی در نوزاد خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، آهن نقش مهمی در رشد سیستم های بدن به ویژه مغز ایفا می کند. کمبود آهن در بدن مادر، دیابت مادر، سیگار کشیدن مادر در طول بارداری و چند قلویی از جمله عواملی هستند که موجب پایین آمدن میزان آهن در خون جنین می شوند.
این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه میشیگان انجام شده، نخستین مطالعه بر روی انسان است که نشان می دهد استرس مادر در اوایل بارداری نیز می تواند سطح آهن را در بدن جنین کاهش دهد و یک عامل خطر محسوب شود.
محققان دراین بررسی مادران باردار را مورد مطالعه قرار دادند. مادران گروه استرس، در سه ماه نخست بارداری در منطقه پراسترسی زندگی می کردند. مادران گروه کنترل در همین منطقه زندگی می کردند اما سه تا چهارماه پس از برقراری آرامش در آن منطقه، باردار شدند.
محققان، این مادران را از نظر افسردگی ، اضطراب و میزان استرس در طول بارداری مورد تحقیق قرار دادند. در این تحقیق دانشمندان میزان آهن خون بند ناف به دست آمده از نوزادان را بررسی کردند.
نتایج این تحقیق نشان داد که میزان آهن خون ۶۳ نوزاد مادران گروه استرس به طور چشمگیری کمتر از ۷۷ نوزاد گروه کنترل بود.
پزشکان تاکید دارند زنان باردار باید مراقب وضعیت سلامت تغذیه ، میزان استرس و وضعیت روحی خود باشند، چرا که این عوامل سلامت نوزاد آنها را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.
نتایج این تحقیقات در نشست سالانه انجمن های دانشگاهی طب کودکان در بوستون ارایه شده است.