قند ناشتای خون به میزان mg/dl ۱۱۰ یا بیشتر ، خطر سکته مغزی را تشدید می کند
سایت مرجعپژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج یک آزمایش جدید نشاندهنده آن می دهد افرادی که هنوز به دیابت مبتلا نشده اند اما قند خونشان بیشتر از حد نرمال است یعنی به عارضه پیش دیابت مبتلا هستند در سال های آتی بیشتر با خطر ابتلا به سکته مغزی مواجهند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، قند خون ناشتای طبیعی برای یک فرد طبیعی غیر دیابتی در حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر است. برخی از افراد پیش از اینکه دچار دیابت تمامعیار شوند، قند خونشان افزایش مییابد، اما نه آنقدر که به معیارهای تشخیص دیابت برسد . این عارضه را پیشدیابت مینامند.
به طور طبیعی قند (گلوگز) خون یک فرد ۱۰۰ میلیگرم در دسیلیتر یا پایینتر است. هنگامی که قند خون بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیگرم در دسیلیتر میرسد، فرد به پبشدیابت مبتلا است. هنگامی که آزمایش قند خون تشان میدهد که قند خون ۱۲۶ میلیگرم در دسیلیتر یا بالاتر است، دیابت تشخیص داده میشود.
متخصصان علوم پزشکی دانشگاه کالیفرنیا هشدار دادند که عارضه پیش دیابت می تواند عامل بروز طیف گسترده ای از بیماری ها باشد. آمارها نشان می دهد که در حال حاضر تنها در کشور آمریکا ۷۹ میلیون نفر به عارضه پیش دیابت مبتلا هستند.
در این بررسی که در مجله “طب انگلیس” منتشر شده ۱۵ مطالعه قبلی با حضور بیش از ۷۶۰ هزار داوطلب مورد بازبینی قرار گرفته است.
در این ارزیابی ها معلوم شد افرادی که مبتلا به پیش دیابت هستند، ۲۱ درصد بیشتر در معرض خطر بروز سکته مغزی قرار دارند. این ارتباط به گونه ای است که حتی میزان افزایش خطر بروز سکته مغزی به چگونگی اندازه گیری و ارزیابی فاکتور پیش دیابت، بستگی دارد.
این متخصصان می گویند: خطر بروز سکته مغزی ممکن است با رسیدن قند ناشتا به “mg/dl ۱۱۰” یا بیشتر، افزایش پیدا کند اما با این حال کیفیت این اثرگذاری می تواند تحت تاثیر فاکتورهای دیگری نیز باشد.
در این مطالعه تاکید شده است افرادی که مبتلا به پیش دیابت هستند باید وزن خود را به دقت تحت کنترل داشته باشند و برای کاهش این خطر الگوی زندگی سالم تری را در پیش بگیرند.
در این مطالعه به افراد دارای دیابت پنهان اشاراه ای نشده است . دیابت پنهان به حالتی گفته میشود که در آن قند خون بین حد طبیعی و دیابتی قرار دارد. در مورد قند ناشتا مقادیر بین ۱۲۵- ۱۰۰ و در مورد قندخون ۲ ساعته در آزمون خوراکی تحمل گلوکز مقادیر بین ۱۹۹- ۱۴۰ به عنوان دیابت پنهان در نظر گرفته میشوند.
پژوهشگران تاکید می کنند که اگر پیشدیابت دارید، باید با دکترتان در مورد تغییر دادن سبک زندگیتان از جمله کاهش وزن در حد معتدل و انجام دادن منظم ورزش مشورت کنید. این کار به شما کمک میکند که از تبدیل شدن پیشدیابت به دیابت تمامعیار جلوگیری کنید.
برای بررسی وضعیت پره دیابت افراد اگر با داشتن شراطی زیر مورد بررسی قرار گیرند :
- سن بالای ۴۵ سال دارید.
- دارای هر یک از عوامل خطر ابتلا به دیابت می باشید.
- دارای اضافه وزن و یا نمایه توده بدنی(BMI) بیش از ۲۵ می باشید.
- جزء نژادهای با خطر زیاد برای ابتلا به دیابت هستید.
- اگر در گذشته، سابقه عدم تحمل گلوکز داشته اید و یا سطح گلوکز خون ناشتای شما پایین است.
- اگر سابقه دیابت بارداری دارید و یا کودکی با وزن بیش از ۴ کیلوگرم را به دنیا آورده اید.
- دارای گروهی از عوارض مربوط به سندرم متابولیک باشید که این عوارض عبارتند از : کلسترول و تری گلیسرید بالا، بالا بودن LDL و پایین بودن HDL، چاقی شکمی، فشار خون بالا و مقاومت به انسولین.
- دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک هستید.