زنانی که والدین شان سرطان دارند در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند
سایت مرجعمحققان دانشگاه لوند براساس پژوهشی جدید دریافتند، احتمال ابتلا به سرطان لوبولار سینه Lobular، در زنانی که پدرشان نیز سرطان ( بخصوص سرطان پروستات ) دارد، در مقایسه با دیگر سرطانهای سینه، تقریبا دو برابر است.این موارد می تواند تایید کننده این موضوع باشد که نقش ارث در ایجاد سرطان سینه پر رنگ است .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، سرطان سینه در خانم ها شایع است، اما آقایان نیز به این سرطان دچار می شوند. خطر ابتلا به این سرطان، با افزایش سن بیشتر می گردد. خانم ها در هر سنی، باید ماموگرافی سینه را سالی یک بار انجام بدهند.
نتیجه تحقیقی که اخیرا منتشر شده، نشان می دهد، زنانی که والدین شان سرطان دارند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار می گیرند .
این تحقیق که در مجله سرطان، چاپ شده است، نشان میدهد که احتمال ابتلاء به سرطان لوبولار سینه، در زنانی که پدرشان نیز سرطان ( بخصوص سرطان پروستات ) دارد، در مقایسه با دیگر سرطانهای سینه، تقریبا دوبرابر است.
محققان دانشگاه لوند، با مطالعه تاریخچه خانواده، گزارشهای آسیبشناختی و گزارش های بیمارستانی زنان، که بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۸ سرطان سینه داشتند،دریافتند، ۱۵ درصد از زنانی که مبتلا به سرطان سینه هستند، پدرشان مبتلا به سرطان بود و ۲۱ درصد آنها مادرشان قبلا سرطان داشته است.
زمانی که این اطلاعات، بر اساس سن، استفاده از HRT، تعداد فرزندان و عوامل ژنتیکی شناخته شده مانند داشتن مادر مبتلا به سرطان تنظیم شد، زنانی که پدرشان مبتلا به سرطان بود، خطر ابتلای آنان به سرطان سینه لوبولار در آنها، در مقایسه با دیگر انواع سرطان سینه، دوبرابر شد.
این در حالی است که سرطان لوبولار سینه، معمولا منشاء هرمونی دارد.
لازم به ذکر است سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطانها در میان زنان ایرانی محسوب میشود و سالانه ۷ هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا میشوند لذا با توجه به اینکه ۷۰ درصد این بیماران بالای ۵ سال عمر میکنند اکنون حدود ۷۰ هزار زن مبتلا به این بیماری در کشور داریم و این آمار کمی نیست! بویژه آنکه سن ابتلا به سرطان سینه در ایران ۵ سال پایینتر از سطح جهانی است.
در حال حاضر به طور متوسط سن ابتلا به این بیماری در ایران بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی است در حالی که این سن در کشورهای غربی بین ۵۰ تا ۶۰ سال می باشد. .....