آشنایی با علائم و نشانه های سرطان پستان
سایت مرجعپزشکان توصیه می کنند در هر سنی که هستید حتما حداکثر ۲ تا ۴ هفته بعد از لمس توده به پزشک مراجعه کنید. حتی بهتر است بلافاصله پس از لمس توده به پزشک مراجعه کنید. این پزشک است که زمان مراجعه بعدی را تعیین می کند و زنان خود نباید در مورد آن تصمیم بگیرند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، عدهای از زنان خود را با اطرافیان و آشنایان خود مقایسه می کنند و به گمان این که توده پستانی آن ها هم ممکن است کیست باشد و برطرف می شود به پزشک مراجعه نمی کنند.
در حالی که اگر توده ای سرطانی باشد حتی یک هفته و یا یک ماه هم برای درمان ارزشمند است، مخصوصا اگر فرد جوان باشد.
در اکثر زنان این علائم تا زمان تشخیص نمایان نمی گردد.گاهی بعضی از علائم مشاهده شده درپستان ممکن است به دلیل سایر بیماریها بوده و ربطی به سرطان نداشته باشد.
اگر نشانه ای در پستان مشاهده کردید که موجب نگرانی شما می باشد به پزشک مراجعه نمایید.
درد، التهاب،تورم،قرمزی و فرو رفتگی نوک سینه از علائم شایع سرطان سینه به شمار میرود.
سن بالا،سابقه فامیلی ابتلا به سرطان،اولین حاملگی بالای ۳۰ سال،قاعدگی زیر ۱۲ سال،یائسگی بالای ۵۵ سال،عدم حاملگی،عدم شیردهی و هورمون درمانی بعد از یائسگی از عوامل خطر در ابتلا به سرطان سینه هستند.
دردهای شایع سینه به دو دسته دورهای و غیردورهای تقسیم میشود که دردهای دورهای در زنان ۳۰ تا ۳۵ ساله در نیمه دوم قاعدگی یا در صورت مصرف هورمون دیده میشود.دردهای دورهای غالبا دو طرفه هستند و به علت شدت درد به زیر بغل منتشر میشوند و همچنین با مصرف کافئین یا در صورت اضطراب و افسردگی تشدید میشوند و عموما علت این دردها تغییرات هورمونی است.
دردهای غیردورهای
این دردها بدون ارتباط با قاعدگی هستند،معمولا در افراد بالای ۴۰ سال دیده میشود و ماهیت سوزنی یا کششی دارند.علت دردهای غیردورهای عموما کیستهای ناحیه سینه،دردهای قلبی و عضلانی،تودههای خوش خیم یا بدخیم سینه هستند.
یکی دیگر از نگرانیهای زنان در ارتباط با سرطان پستان به بحث زیبایی و حفظ تناسب اندام آنها برمیگردد.پزشکان ایرانی تقریبا از حدود ۲۰ سال پیش در عمل جراحی سرطان سینه قادر به حفظ سینهها هستند.ضمن اینکه استفاده از پروتزهای سینه میتواند نگرانی خانمها را دراینباره برطرف کند.با این حال زنان جامعه ما باید برای تشخیص و پیشگیری از سرطان سینه،سالی یک بار معاینه کلینیکی و ماهی یک بار ماموگرافی را فراموش نکنند.
طریقه ی معاینه ی پستان ها
۱- روبروی آینه ایستاده و به هر دو سینه نگاه کنید؛ اختلاف اندازه و یا شکل سینه ها را بررسی نمایید.
۲- در حالی که دراز کشیده و سر خود را روی یک بالش گذاشته اید، با نوک انگشتان سینه هایتان را لمس کنید. سطح سینه ها را فشار دهید و زیر انگشتان بچرخانید ( از نوک سینه ها شروع کنید). دورتادور آن را لمس کنید تا به زیر بغل برسید.
۳- به پهلوها خوابیده و بررسی سینه ها را مجدداً انجام دهید.
۴- نوک سینه ها را فشار دهید و دقت کنید که خون یا ترشح از آن بیرون می آید یا خیر.
گودی ها و یا فرورفتگی های غیر طبیعی مانند پوست پرتقال نیز ممکن است در سینه ها پدید آید.در صورت لمس برجستگی و یا هر علامت غیر طبیعی دیگر در سینه ها به پزشک مراجعه کنید. مطمئن باشید که بسیاری از برجستگی ها و ترشحات سینه سرطانی نیست ولی به هر حال بهتر است زمان را از دست ندهید.
علائم و نشانه های سرطان پستان عبارتند از :
توده های جدید (بیشتر زنان به طور طبیعی دارای پستان های توده ای می باشند )، ضخامت در پستان یا زیر بغل .
حساسیت نوک پستان ، ترشحات یا تغییرات فیزیکی( از قبیل فرورفتگی نوک پستان ، درد مداوم یا تغییراتی در اندازه و شکل پستان ).
تحریک پوست یا تغییراتی مثل چروک شدن ، فرو رفتن ، پوسته پوسته شدن یا چین و چروک جدید .
گرمی ، قرمزی و تورم پستان همراه با بثورات شبیه به پوست پرتقال.
درد پستان معمولا از علائم سرطان پستان نمی باشد ولی بایستی به پزشک مراجعه شود . ......