تكواندوي ايران در حالي با سه نماينده در المپيك لندن 2012 شركت ميكند كه بسياري از كارشناسان معتقدند اين تيم بهترين تكواندو كاران تاريخ ايران را در تركيب دارد و اميدوارند كه بهترين نتيجه در ادوار المپيك رقم بخورد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)؛ تكواندو كه رشته اي متعلق به شبه جزيره كره است براي اولين بار در بازيهاي 1988 سئول به صورت نمايشي به اجرا درآمد. اين رشته در آن دوره از بازيها نتوانست مورد اقبال مسئولان قرار گيرد تا در بازيهاي المپيك 1992 بارسلونا هم براي دومين بار به صورت نمايشي در بازيهاي المپيك اجرا شود.
تكواندو در بين رشته هاي المپيك 1996 آتلانتا نيز قرار نداشت و به صورت رسمي از المپيك 2000 سيدني وارد اين بازيها شد.
در سه دوره اي كه تكواندو در بازيهاي المپيك برگزار شده كره جنوبي با 9 مدال طلا، يك نقره و 2 برنز در صدر مدال آوران مردان و زنان قرار دارد. چين با 4 مدال طلا و يك برنز در جاي دوم است و آمريكا با 2 مدال طلا، 2 نقره و 2 برنز مكان سوم را به خود اختصاص داده است.
تكواندوي ايران در مجموع اين سه دوره رسمي برگزار شده با 2 مدال طلا و 2 برنز در مكان ششم قرار گرفته است. تاكنون در رقابتهاي تكواندو 28 كشور موفق به مدال آوري شده اند.
سهميههاي لندن
تكواندوي ايران براي حضور در لندن توانست از چهار سهميه ممكن (2 نفر در بخش مردان و 2 نفر در بخش زنان) سه سهميه را كسب كند. در اين بازيها در مجموع 8 مدال طلا، 8 مدال نقره و 16 مدال برنز (در تكواندو برنز مشترك داده مي شود) توزيع مي شود.
محمد باقري معتمد و يوسف كرمي در بخش مردان و سوسن حاجي پور در بخش زنان سهميه ها را گرفتند. يوسف كرمي در وزن 80 كيلوگرم در مسابقات انتخابي در جمهوري آذربايجان با شكست همه ي حريفان كه شايد مهمترين آنها استيون لوپز آمريكايي بود راهي فينال شد و سهميه المپيك را كسب كرد. كرمي در ديدار فينال مقابل عزيزاف نفر اول رنكينگ جهاني در اين وزن مبارزه نكرد. اين دومين باري بود كه كرمي سهميه المپيك را كسب مي كرد، او مدال برنز المپيك 2004 آتن را در كارنامه دارد.
محمد باقري معتمد در وزن 68- هم با صعود به فينال سهميه المپيك لندن را براي نخستين بار كسب كرد اما در ديدار فينال به «سروت» تركيه اي باخت.
در بخش زنان سوسن حاجي پور در مسابقات انتخابي باكو عملكرد خوبي نداشت و نتوانست سهميه بگيرد. اين ملي پوش ايران در مسابقات كسب سهميه در تايلند با عملكردي خوب توانست راهي فينال شده و در ديدار پاياني هم با شكست دادن نماينده ويتنام كه مدال جهاني و المپيك را هم در كارنامه داشت نخستين بار با مدال طلا سهميه المپيك را كسب كند.
سابقه حضور تكواندوكاران ايران در بازيهاي المپيك:
1988 سئول اولين حضور نمايشي
وزن 50 كيلوگرم فريبرز دانش پنجم شد.
وزن 58 كيلوگرم فيصل دانش مدال برنز گرفت.
وزن 83 كيلوگرم سيدحسن زاهدي (پرچمدار كاروان ايران در اين بازيها) حذف شد.
وزن 83+ كيلوگرم منصور باقري پنجم شد.
1992 بارسلونا (حضور نمايشي)
وزن 70 كيلوگرم: فريبرز عسكري مدال نقره
وزن 76 كيلوگرم: رضا مهماندوست مدال برنز
وزن 83 كيلوگرم: منصور باقري پنجم شد
2000 سيدني
وزن 68 كيلوگرم هادي ساعي برنز
وزن 80 كيلوگرم مجيد افلاكي يازدهم شد.
در اين دوره از بازيها كه در واقع اولين حضور رسمي رشته تكواندو در المپيك بود كره جنوبي با كسب 3 مدال طلا و يك مدال نقره قهرمان شد.
2004 آتن
وزن 68 كيلوگرم: هادي ساعي طلا
وزن 80كيلوگرم: يوسف كرمي مدال برنز
در اين دوره از رقابتها تيم چين تايپه با كسب دو مدال طلا و يك مدال نقره در رده بندي تيمي، قهرمان شد. ايران هم با دو نماينده اي كه داشت و يك طلا و يك برنز گرفت مكان پنجم را به خود اختصاص داد.
2008 پكن
وزن 80 كيلوگرم: هادي ساعي طلا
وزن 58 كيلوگرم: رضا نادريان يازدهم شد.
وزن 49 كيلوگرم: سارا خوش جمال فكري نهم شد.( اولين تكواندوكار زن ايران در المپيك)
در اين دوره از بازيها تكواندوكاراني كره اي يك ركورد تاريخي به جا گذاشتند و با چهار نماينده اي كه داشتند چهار مدال طلا كسب كردند تا در رده بندي تيمي اين رقابتها هم قهرمان شوند. تيم ايران با تك مدال طلاي هادي ساعي در مكان چهارم رده بندي تيمي قرار گرفت.
المپيك 2012 لندن
يوسف كرمي كاپيتان تيم ملي كه حدود 12 سال است در عضويت تيمهاي ملي مختلف تكواندو است، حدود 66 بازي ملي رسمي در كارنامه دارد كه حاصل آن 57 پيروزي است. او يكي از اصلي ترين شانس هاي كسب مدال در اين وزن به حساب مي آيد.
محمدباقري معتمد هم حدود 9 سال است كه در عضويت تيم هاي ملي است و در 55 بازي كه انجام داده، 34 پيروزي كسب كرده است.
يوسف كرمي: هدفي جز كسب مدال طلاي المپيك ندارم
يوسف كرمي كاپيتان تيم ملي تكواندو ميگويد: من تجربه كسب مدال برنز بازيهاي المپيك 2004 آتن را دارم و مي دانم كه كسب مدال المپيك چه ارزش بالايي دارد. در اين دوره از بازهاي المپيك هم هدفم تنها حضور در المپيك نيست بلكه دنبال مدال طلاي بزرگترين ميدان ورزشي جهان هستم و اطمينان داشته باشيد براي دستيابي به اين مهم از هيچ كوششي دريغ نخواهم كرد.
دارنده مدال برنز بازيهاي المپيك 2004 آتن ادامه داد: واقعا برايم تفاوتي ندارد كه مقابل كدام حريف روي شياپچانگ مي روم و مسابقه بدهم، چون تنها به سكوي اولي فكر مي كنم و در اين مسير لوپز و يا كوك و يا هر حريف ديگر را مغلوب خواهم كرد.
باقري معتمد: با فكر مدال المپيك زندگي ميكنم
محمد باقري معتمد كواندوكار المپيكي وزن دوم مردان ايران در مورد المپيك لندن ميگويد: از بازيهاي المپيك 2008 پكن خودم را براي كسب مدال در المپيك لندن آماده كردم و تمرينات سخت و دشواري را هم پشت سرگذاشته ام. در اين چهار سال بيشتر وقت خود را در اردوها و با فكر مدال المپيك سپري كردم. در اين مدت با فراز و نشيب هاي فراواني روبرو شدم اما آنها را به خاطررسيدن به هدفم تحمل كردم.
وي افزود: در اين سالها به دفعات دچار آسيب ديدگي شدم اما نااميد نشدم و اكنون مصمم هستم تا نتيجه اين سختي ها را در بازيهاي لندن بگيرم. مي خواهم پاسخ اعتماد كادر فني و فدراسيون را با كسب بهترين مدال بدهم و براي رسيدن به اين هدف دشوار انگيزه زيادي دارم.
حاجيپور: تمام حريفان المپيك را آناليز كردهام
سوسن حاجيپور بانوي تكواندوكار المپيكي ايران اظهار كرد: شرايط فعلي اردوها بسيار خوب است. من بعد از مسابقات كسب سهميه المپيك در تايلند تمرينات خوبي را پشت سر گذاشتم و شرايطم از همه لحاظ خوب است.
نماينده وزن دوم تكواندوي بانوان ايران در پاسخ به اين سوال كه اولين تجربه المپيكياش را چطور ميبيند؟ گفت: من تازه 21 ساله شدهام و اين موقعيت خوبي است كه در اين سن ميتوانم المپيك را تجربه كنم. احساس خيلي خوبي دارم كه ميتوانم در ميداني به اين بزرگي و با اين افتخار شركت كنم. ميدانم كه كارم بسيار سخت است، اما المپيك ميدان بزرگي است كه همه براي موفقيت در آن تلاش ميكنند و من هم نميخواهم اين موقعيت را از دست بدهم.
وي ادامه داد: ميخواهم با تمام توان در المپيك حاضر باشم.تكواندوكاران كره جنوبي، ويتنام، قزاقستان، آلمان و آذربايجان مهمترين رقباي من به شمار ميرود كه شناخت خوبي از آنها دارم. مسئولان فدراسيون و كادر فني فيلم بازيهاي آنها را تهيه كردهاند و من بارها آنها را نگاه كردهام. لحظه به لحظه مبارزات آنها را آناليز كردم و شناخت خوبي از آنها دارم.
* بيوگرافي المپيكي هاي تكواندوي ايران در المپيك لندن:
يوسف كرمي
متولد دوم فروردين 1361 . متولد ميانه ساكن استان البرز. دانشجوي كارشناسي تربيت بدني، حدود 14 سال حضور در تيم ملي.
متاهل ، داراي يك فرزند دختر.
كرمي از سال 71 تكواندو را در ميانه در باشگاه تكاور زير نظر استاد حسين كرمي شروع كرد.
** مدالها:
* برنز المپيك 2004 آتن
* طلاي جام جهاني 2002 ژاپن
* طلاي قهرماني جهان 2003 آلمان
* طلاي قهرماني نوجوانان جهان 2000 ايرلند
* طلاي المپيك دانشجويان جهان 2007 تايلند
* طلاي پليسهاي جهان
* برنز قهرماني جهان 2005 اسپانيا
* طلاي بازيهاي آسيايي 2006 دوحه
* طلاي بازيهاي آسيايي 2010 «گوانگجو»
* نقره جام جهاني 2009 آذربايجان
* برنز قهرماني جهان 2009 دانمارك
* نقره قهرماني آسيا 2010
* طلاي جام جهاني 2010 چين
* طلاي قهرماني جهان 2011 كره جنوبي
** محمد باقري معتمد
*متولد چهارم بهمن 1364، مجرد، دانشجوي كارشناسي تربيت بدني
*متولد تهران ساكن تهران (جواديه)، حدود 9 سال حضور در تيمهاي ملي.
** عناوين:
*طلاي قهرماني جهان 2009 دانمارك
* نقره جام جهاني 2009 باكو
* نقره قهرماني دانشجويان جهان 2006 اسپانيا
* طلاي المپيك دانشجويان 2007
* طلاي دانشجويان جهان 2008
* نقره المپيك دانشجويان 2005
* برنز قهرماني آسيا 2002
* نقره قهرماني آسيا 2004
* طلاي قهرماني آسيا 2008
* نقره نوجوانان آسيا 2003
* طلاي باشگاههاي آسيا 2007
* طلاي قهرماني آسيا 2007
* طلاي جام جهاني 2010
* نقره قهرماني جهان 2011
*طلاي بازيهاي آسيايي «گوانگجو» 2010
** سوسن حاجي پور
*متولد ششم مهرماه 1369در رودبار. مجرد، دانشجوي تربيت بدني. از سال 69 تكواندو را در سالن هلال احمر بابلسر شروع كرد.
** عناوين:
* برنز قهرماني آسيا 2010
* برنز بازيهاي آسيايي 2010 «گوانگجو»
* طلاي مسابقات كسب سهميه المپيك 2012 در تايلند
آيا ميدانيد؟
- بيش از 60 ميليون نفر از 190 كشور جهان تكواندو كار ميكنند.
- به طور ميانگين سه سال طول مي كشد تا يك ورزشكار به كمربند مشكي برسد.
- روح الله نيك پاي در المپيك 2008 پكن اولين مدال تاريخ ورزش افغانستان را در رشته تكواندو به دست آورد. او در وزن 58 كيلوگرم برنز گرفت.