آمپول ضد بارداری مردانه ، تحولی بزرگ در تنظیم خانواده است
سایت مرجعتعدادی از محققان دانشگاه ادینبورگ اعلام کردند که به دنبال تولید آمپول ضد بارداری برای مردان هستند. تحقیقات آنان نشان می دهد که آمپول ضد باروری برای مردان می تواند به اندازه قرص ضد بارداری زنان و کاندوم موثر باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این محققان بر این باورند که آمپول ضد بارداری مردانه به اندازه قرص ضد بارداری که مورد استفاده خانم ها قرار می گیرد، در جلوگیری از باروری و حاملگی موثر خواهد بود . آنان معتقدند که مردها می توانند از طریق تزریق ماهانه آمپول حاوی هورمون تستوسترون، که به طور موقت جلوی تولید اسپرم را می گیرد، مانع از باروی شوند.
آمپول جدید حاوی هورمون مردانه تستوسترون و یک نسخه مصنوعی هورمون زنانه پروژسترون است و وقتی مغز این هورمونها را احساس میکند، میزان سایر هورمونهایی را که تولید اسپرم را در کنترل دارند، کاهش میدهد و تولید اسپرم متوقف می شود
در حال حاضر ۸۰ زوج تحت آزمایش با این داروی جدید قرار دارند و آمپول ضد باروری در دو نوبت هر دو ماه یکبار تزریق میشود و بررسی نتایج نشان می دهد که این آمپول ها عوارضی مانند افزایش خطر بروز سرطان سینه یا حتی تشکیل لختههای خونی مرگبار نیز ندارند.
به گفته رییس این تحقیقات، این روش در ۹۹ درصد موارد موثر است و به محضی که تزریق آمپول متوقف شود، روند تولید اسپرمها دوباره به حالت طبیعی برمیگردد.
همچنین در طی آزمایش هایی که در چین انجام شده است، تنها یک مرد از صد مردی که داوطلب شده بودند، توانست بچه دار شود. شش ماه بعد از پایان تزریق آمپول، میزان تولید اسپرم این مردها به اندازه طبیعی برگشت. این برای بسیاری از زنان که می خواهند مردها مسئولیت بیشتری در قبال جلوگیری از بارداری متحمل شوند، خبر خوبی است.
اما دانشمندان می گویند آزمایش های بیشتری لازم است تا از ایمنی این آمپول ها اطمینان حاصل کنند.
تلاش های پیشین برای تولید وسیله ای برای جلوگیری از بارداری برای مردان با مشکلات زیادی مواجه شده است. تا کنون وسائل و یا داروهایی که برای جلوگیری از باروی مردها تولید شده است یا عوارض جانبی داشته اند و یا قابل اطمینان نبوده اند.
با آنکه آمپول تستوسترون عوارض جانبی جدی نداشته است، تقریبا یک سوم از ۱۰۴۵ مردی که در طول دو سال و نیم گذشته در این آزمایش شرکت کردند، دوره تایین شده برای انجام آزمایش را به طور کامل طی نکردند.
دکتر یی کن جو، از سازمان ملی پژوهش برای تشکیل خانواده در پکن، پایتخت چین می گوید: ” برای زوج هایی که نمی خواهند از روش های مربوط به جلوگیری زنان استفاده کنند، تنها گزینه هایی که باقی مانده، استفاده از کاندوم، عمل وازکتومی و بازگیری است.”
اما او می گوید که حالا تحقیقات ما نشان می دهد تزریق آمپول هورمون می تواند به طور بالقوه شیوه ای جدید و عملی برای جلوگیری از باروری شود.
او اضافه کرد که اگر آزمایش های بعدی موفقیت آمیز انجام شود، تا ۵ سال دیگر این آمپول ها در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.