بیش از نیمی از زنان میان سال از زانو درد رنج می برند
سایت مرجعپژوهشگران علوم پزشکی می گویند مطالعات جدید نشان داده، بیش از نیمی از زنان میان سال از زانو درد رنج می برند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، بر اساس تحقیق ۱۲ ساله محققان، ۶۳ درصد زنان در سن ۵۰ و بالاتر دچار درد مداوم یا تناوبی در زانو می شوند.
عوامل شایع در مورد ابتلا به درد مداوم زانو، بالابودن شاخص حجمی بدن. آسیبهای زانو و آرتوروز است.
طبق تحقیقات ۱۲ ساله محققان، بر روی این تحقیق که بیش از یک هزار زن در سنین ۴۴ تا ۵۷ با میانگین سن ۵۲ سال شرکت داشتند، فهم عوامل ابتلا به زانو درد، اولین قدم در درمان هدفمند می باشد.
محققان دریافتند هر چه شاخص جرمی بدن بیشتر باشد فرد مبتلا به نوع زانو درد مداوم می شود که این درد همواره با اوست.
استئوآرتریت، همان بیماریای که به آرتروز معروف است، در همه نقاط دنیا و بهخصوص در کشورهای در حال توسعه، در حال گسترش است.
در کل آرتروز در کل جهان بین خانمها بیشتر شایع است. شاید این امر بهعلت مسائل ژنتیک و وجود هورمونهای جنسی است اما از نظر علمیعلت شیوع آن تاکنون مشخص نشده است.
یکی از عوامل شیوع بیماری آرتروز در بین بانوان ازدیاد وزن است و چاقی مشکل عمدهای محسوب میشود و تناسب اندام نقش مؤثری در جلوگیری از بیماری دارد، البته شاید علت دیگر این است که بانوان مفاصل خود را در انجام امور خانهداری بیشتر به کار میگیرند.
مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به آرتروز ورزشهای مناسب همچون شنا و پیاده روی، کمکردن وزن، نحوه ایستادن و نشستن صحیح و عدم استفاده از سرویس های بهداشتی ایرانی است.
از جمله علامتهای آرتروز میتوان به درد مکانیکی زانو، خشکی کوتاه مدت صبحگاهی، قفل کردن زانو و نیز ورم احتمالی زانو در صورت راه رفتن زیاد اشاره کرد.
علت اصلی افزایش میزان ابتلا به آرتروز در زنان اضافه وزن وورزش نکردن زنان است.
توصیه اکثر پزشکان این است که افراد مبتلا به آرتروز علاوه بر انجام کارهای روزمره به نرمشهای سبک نیز بپردازند، همچنین مصرف مکملهای غذایی مانند موادغذایی سرشار از کلسیم و منیزیم فرسایش غضروف را به تاخیر میاندازد؛ شیر و لبنیات حاوی این مواد مغذی هستند. .......