تيم ملي واليبال بانوان شهريور امسال در شرايطي به مسابقات AVC كاپ آسيا اعزام خواهد شد كه در مسابقات آسيايي گذشته به جايگاه هشتمي در بين هشت تيم بسنده كرده بود،
اما در مسابقات باشگاههاي آسيا كه تيم گيتيپسند نماينده ايران بود توانست به مقام ششمي در بين هشت تيم برسد. اين بار هم قرار است ايران پس از پشت سر گذاشتن چندين ماه اردو در داخل كشور و بدون مسابقه دوستانه اي با تيم هاي خارجي به اين رقابت ها اعزام شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تيم ملي واليبال بانوان يازدهمين اردوي آمادگي خود را براي حضور در مسابقات AVC كاپ آسيا در سالن 12 هزار نفري استاديوم آزادي در شرايطي پشت سر گذاشت كه قرار بود پيش از اعزام به اين رقابتها در اردوي تداركاتي تركيه حضور پيدا كند، البته چنين موضوعي اتفاق نيفتاد و باز هم بانوان تنها بازي با تيم هاي داخلي را به ناچار تجربه كردند.
كادر فني تيم ملي پس از كنسل شدن اعزام بانوان به تركيه كه دليل آن هم مخالفت شوراي برون مرزي اعلام شده است، تصميم گرفت در زمان باقي مانده مسابقات تداركاتي را با تيمهاي ملي جوانان و نوجوانان برگزار كند. هر چند كه به نظر ميرسد برگزاري چنين مسابقاتي بيشتر از آن كه آمادگي مليپوشان بزرگسال را در پي داشته باشد، ايجاد انگيزهاي براي مليپوشان رده پايينتر است.
در آخرين مسابقه تداركاتي تيم ملي واليبال هر چند مليپوشان توانستند با نتيجه سه بر صفر بر تيم ملي جوانان پيروز شوند، اما امتيازات نزديك 28 بر 26 كه در چند ست تكرار شد، گوياي آن بود كه تيم ملي واليبال بزرگسالان بانوان آن طور كه بايد در برابر تيم جوانتر از خود هم قدرتمند نيست.
اين در شرايطي است كه در مسابقات AVC كاپ ايران با كره، ژاپن و چين هم گروه است كه اين تيمها مدت كوتاهي است از المپيك بازگشته و حتي در اين بازيها مقام آور بودند.
به گزارش ايسنا، تجربه حضور بانوان در مسابقات گذشته هم به مسئولان يادآور شده بود كه شركت مليپوشان در مسابقات برون مرزي بيش از هر چيز اهميت دارد. هر چند ناكامي تيم ملي واليبال بانوان در اردوي برون مرزي پيش از اعزام به قزاقستان باز هم نشان داد كه هنوز آن طور كه بايد اين بخش از جامعه واليبال مورد توجه قرار نگرفته است.
شكوفه صفري، مليپوش ايران درباره روند آمادگي تيم ملي به ايسنا گفت: براي حضور در رقابتهاي قزاقستان اردوي منظم و خوبي را پشت سر گذاشتيم. همچنين در زمان باقي مانده تا المپيك در سالن آكادمي ملي المپيك تمرين كرديم كه به دليل برگزاري اجلاس سران مابقي تمريناتمان به سالن 12 هزار نفري آزادي منتقل شد. هر چند قرار بود كه در زمان برگزاري اين اجلاس اردوي ما هم به زنجان منتقل شود كه هنوز اين موضوع قطعي نشده است.
صفري ادامه داد: در حال حاضر هر چند بازيكنان جواني را در تركيب تيم ملي داريم، اما مليپوشان هماهنگي خوبي را پيدا كردهاند. البته اردوي داخل كشور براي ما كفايت نميكند و نياز است به اردوهاي برون مرزي اعزام شويم.
اين مليپوش واليبال بانوان با اشاره به منتفي شدن اعزام تيم ملي به تركيه گفت: نميدانم كه چه شرايطي پيش آمد كه نتوانستيم به اردوي برون مرزي پيش از مسابقات قزاقستان اعزام شويم، در حالي كه در مسابقات پيشرو با تيمهاي قدرتمندي روبرو هستيم كه حتي كره و چين توانستند در المپيك امسال مقام سوم و چهارم را به خود اختصاص دهند.
صفري ادامه داد: هدف ما اين است كه در مسابقات AVC كاپ بتوانيم مقابل تيم ويتنام و چين تايپه پيروز شويم.
اين مليپوش واليبال ادامه داد: تيمهاي بزرگ هميشه در تورنمنتهاي مختلفي شركت ميكنند، اما ما حتي ديدار دوستانه برون مرزي هم نداريم و با هيچ تيم ديگري روبرو نمي شويم كه اين موضوع باعث پايين آمدن سطح كيفي ما ميشود.
فاطمه رشيدي، كاپيتان تيم ملي واليبال بانوان هم با اشاره به تغييرات اخيري كه در تيم ملي واليبال بانوان ايجاد شده است، گفت: امسال ميانگين سني بازيكنان پايين آمده و هر چند اين بازيكنان در مسابقات رده سني جوانان و نوجوانان حضور داشتند، اما سابقه حضور در رقابتهاي جدي تري را نداشتهاند. در نتيجه ممكن است نتوانند آن گونه كه بايد اعتماد به نفسشان را نشان دهند.
وي ادامه داد: حضور در مسابقات برون مرزي ميتواند باعث افزايش توانايي و قوت قلب بازيكنان در ميادين بزرگ ورزشي باشد، اما متاسفانه اين بار هم نتوانستيم در اردوي برون مرزي خود را محك بزنيم.
رشيدي در ادامه از روند تمرينات تيم ملي اظهار رضايت كرد و يادآور شد: مليپوشان براي دستيابي به بهترين نتيجه به مسابقات قزاقستان اعزام ميشوند.
كاپيتان تيم ملي واليبال بانوان ادامه داد: در اردوهاي داخل كشور چهارمين يا پنجمين بازي است كه با تيم جوانان داريم، در حالي كه نياز است ما در مقابل تيمهاي قويتر از خود مسابقه تداركاتي برگزار كنيم. زماني كه سال گذشته براي مسابقات باشگاههاي آسيا به تركيه اعزام شديم، كمك بسيار خوبي به ما كرد، اما حالا برگزاري چنين اردوهايي نميتواند راهگشاي خوبي باشد، چون ما با بازي تيم مقابل آشنا هستيم و تمام تكنيكهاي بازيكنان را ميشناسيم. فكر ميكنم اگر پيش از اعزام ميتوانستيم بازيهاي تداركاتي داشته باشيم، در اين صورت ميتوانستيم نتيجه مطلوبتري را هم كسب كنيم.
همچنين فرنوش شيخي ديگر مليپوش واليبال بانوان هم با اظهار تاسف از اعزام نشدن به اردوي برون مرزي پيش از AVC كاپ به ايسنا گفت: ما در مسابقات قزاقستان نميتوانيم به عنواني بهتر از ششمي فكر كنيم و تنها هدفمان اين است كه بتوانيم ويتنام و چين تايپه را شكست دهيم. هر چند چين تاپيه هم تيم قدرتمندي محسوب ميشود.
شيخي افزود: ايران نميتواند در مقابل تيمهاي همچون كره، ژاپن و چين حرفي براي گفتن داشته باشد، اما تلاشمان اين است كه حداقل حريفان خود را خسته كنيم و آنها نتوانند به راحتي از سد ما عبور كنند. يعني ميخواهيم در اين رقابتها زنگ تفريح نباشيم.
اين مليپوش واليبال بانوان ادامه داد: در دو، سه سال اخير روند بازي ايران به گونهاي بوده كه ديگر تيمهاي خارجي نميتوانند ديگر ما را ناديده بگيرند و حتي عنوان ميكنند كه بازي كردن در مقابل ايران براي ما كار آساني نيست.
شيخي با بيان اين كه روند رضايت بخشي در اردوي تداركاتي تيم ملي وجود دارد، بر لزوم برنامهريزي طولاني براي تيم ملي تاكيد كرد و افزود: با توجه به جوانگرايي كه در تيم صورت گرفته است، اگر برنامهريزي قابل قبولي هم داشته باشيم، ميتوانيم در دو سال آينده نتيجه مطلوبي را كسب كنيم.
وي ادامه داد: يكي از مشكلات اصلي ما اين است كه هيچ سفر برون مرزي را نداريم و با هيچ تيم قدرتمندتر از خود بازي نميكنيم كه بايد براي اين موضوع فكري شود.
شيخي ادامه داد: ما از لحاظ فيزيكي و قد چيزي از تيمهاي ديگر كمتر نداريم و تنها دليل ما براي باخت كم تجربگي است.
ميترا شعبانيان كه به عنوان سرمربي در كنار مليپوشان واليبال حضور دارد در صحبتي كوتاه به ايسنا، عنوان كرد: تيم ملي تجربه ندارد و هر سال هم در داخل كشور اردو مي زند و بعد به يك مسابقه بسيار سخت اعزام ميشود، دليل آن كه طي چند سال گذشته درجا زدهايم آن است كه هيچ فكر جديدي براي افزايش ارتقاي آمادگي مليپوشان صورت نگرفته است.
وي ادامه داد: در مسابقات امسال وضعيت ما به مراتب سختتر است، چون به غير از دو بازيكن كه متولدين 64 و 65 هستند، مابقي از ميانگين سني پاييني برخوردارند كه با اين تفاسير نشان ميدهد كه بازيكنان ايران ميادين كمتري را تجربه كردهاند، در حالي كه سطح كيفي مسابقات AVC كاپ آسيا بسيار بالا است و تيمهاي قدرتمندي هم در گروه ما قرار دارند.
شعبانيان خاطرنشان كرد: داشتن مسابقات تداركاتي برون مرزي بهترين تمرين براي مليپوشان محسوب ميشود و اين كه ما در مقابل تيمهاي داخلي قرار بگيريم، فايده چنداني برايمان ندارد.
به گزارش ايسنا، تيم ملي واليبال بانوان كمتر از 20 روز ديگر عازم مسابقات AVC كاپ آسيا است، مسابقاتي كه با حضور تيم هاي قدرتمند جهان همچون كره و ژاپن ميداني سخت و متفاوت براي ملي پوشان ايران محسوب مي شود، در اين بين بايد ديد كه تيم ايران براي حضور در اين ميدان چه ميزان آمادگي دارد؟ آيا اين بار شرايط متفاوت است، يا اين كه هر چند به ظاهر تيم از نظر سني و ميانگين قد نسبت به گذشته تغيير كرده اما هنوز بي تجربگي دامنگير اين تيم جوان است؟ شايد مسوولان شانس موفقيت يك تيم را ملاك اصلي سرمايه گذاري هاي خود با توجه به ميزان بودجه فدراسيون ها قرار دهند، در اين صورت اين سوال مطرح مي شود كه اگر زمينه كسب تجربه براي ملي پوشان ايجاد نشود چطور مي توان انتظار داشت كه شاهد نتيجه اي بهتر از گذشته از سوي بانوان باشيم؟
و آخرين نكته اين كه گاهي تجربه كردن آن چيز كه در گذشته اتفاق افتاده است ديگر تجربه نيست، اشتباهي است كه تكرار مي شود ...