سند سلامت كارمندان توسط وزارت بهداشت تدوين ميشود
سایت مرجعمعاون فني بهداشت حرفهاي مركز سلامت محيط و كار وزارت بهداشت ضمن اشاره به مهمترين بيماريهايي كه ميتوانند سلامت كارمندان را تهديد كنند، از اقدامات انجام شده براي تدوين سند سلامت كارمندان خبر داد.
دكتر عبدالرحمان بهرامي همزمان با چهارم شهريور ماه و روز كارمند در گفتوگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ناراحتيهاي اسكلتي - عضلاني را بيشترين مشكلات و بيماريهاي مرتبط با "پشت ميزنشينان" عنوان كرد و گفت: علت اصلي اين بيماريها در كارمندان، عدم تناسب ميز و صندلي با قد و قامت آنها است؛ چرا كه كارمندان از نظر قد و قامت در اندازههاي مختلف هستند و قد و قامت زنان كارمند با مردان كارمند قطعا متفاوت است.
وي افزود: متاسفانه تاكنون ميز و صندليهاي متناسب با قامت و اندام كارمندان طراحي نشده است. به همين دليل در طولاني مدت بسياري از كارمندان به مشكلات و عوارض اسكلتي و عضلاني دچار ميشوند.
بهرامي «كمردرد» را يكي از شايعترين بيماريهاي اسكلتي - عضلاني در كارمندان عنوان كرد و گفت: بيماري «سندروم ساختمان» يكي ديگر از بيماريهايي است كه به ندرت در كارمندان ايراني مشاهده ميشود. هر چند ميزان بروز اين بيماري در كارمندان ايراني بسيار كم است، اما اين بيماري در كارمنداني بروز ميكند كه در ساختمانهايي فعاليت دارند كه از نور كافي برخوردار نيست و در اين ساختمانها از نور طبيعي استفاده نميشود و ساختمان با نور مصنوعي روشن ميشود.
معاون فني بهداشت حرفهاي مركز سلامت محيط و كار افزود: در اين ساختمانها ممكن است استانداردهاي گرمايشي و سرمايشي نيز رعايت نشده باشد. بر همين اساس عوارض روحي و خستگي در كارمند مربوطه ايجاد ميشود كه ميتواند در سلامت جسمي نيز تاثيرگذار باشد.
بهرامي از اقدامات انجام شده براي تدوين سند سلامت كارمندان خبر داد و گفت: در جهت سلامت كارمندان كه جامعه بسيار وسيعي در كشور را تشكيل ميدهند، اين سند در دست تدوين است. اقدامات مربوطه براي تدوين اين سند در اداره مشاغل خاص در حال پيگيري است و اميدواريم كه تا يك سال آينده اين سند تدوين، تاييد و ابلاغ شود.
به گفته وي، در سند سلامت كارمندان به مسائل ارگونوميك و تطبيق بدن كارمندان با محيط كار، مسائل مربوط به نور طبيعي، گرمايش، سرمايش، انتقال صدا و ... توجه شده است.