مصرف نمک زیاد ، برای سلامتی خطرناک است
سایت مرجعپژوهشگران علوم پزشکی هشدار دادند که دریافت زیاد نمک، اثرات مضری بر سلامتی ما دارد . آنان عنوان کردند که با مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی روزانه ، انسان مستعد ابتلا به شمار زیادی از مشکلات پزشکی و امراض مختلف نظیر بیماریهای قلبی ، سنگ کلیه و پوکی استخوان میشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف زیاد نمک ، کلسیم را از استخوان ها می گیرد و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن استخوان می شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. هم اکنون توصیه می شود برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک بایستی کاهش یابد.
گرچه مصرف نمک به مقدار کم در برنامه غذایی ما لازم و ضروری است. ولی ما معمولاً ۱۰ تا ۲۰ برابر مقدار مورد نیاز بدن، نمک مصرف می کنیم.
نیاز انسان به طور روزانه به نمک کمتر از ۶ گرم است اما متاسفانه در بسیاری از جوامع شهری نمک بیشتری مصرف میشود چرا که به غذاهای فوری مقدار زیادی نمک افزوده میشود. با توجه به رواج مصرف این غذاها در جوامع شهری افراد روزانه ۲ تا ۳ برابر بیش از حد مجاز نمک مصرف میکنند که این میزان گاهی به ۲۰ تا ۳۰ گرم میرسد.
در یک مطالعه جدید کارشناسان بهداشتی دانشگاه آلبرتا با تاکید براینکه مصرف زیاد نمک از عوامل موثر در بروز پوکی استخوان است راز این ارتباط را پیدا کردهاند. این کارشناسان به تازگی دریافتهاند که ظاهرا کلسیم و سدیم هر دو توسط یک مولکول مشترک در بدن تنظیم می شوند.
به نوشته روزنامه بمبئی میرور، وقتی مقدار سدیم (نمک) در خون زیاد شود بدن از طریق ادرار به طور خودکار سدیم زیادی را دفع میکند اما در این فرآیند طبیعی کلسیم نیز همراه سدیم از بدن خارج میشود. به این ترتیب کلسیم ذخیره شده در بدن به میزان زیادی تخلیه میشود و از دست میرود.
افزایش کلسیم در ادرار عامل تشکیل سنگ کلیه است و از سوی دیگر به پوکی و ضعف استخوانها منجر شده و در نتیجه خطر ابتلا به پوکی استخوان را تشدید میکند.
لازم به ذکر است استفاده بیش از حد از نمک افزایش دفع کلسیم را در پی دارد بنابراین احتمال ابتلا به سنگ کلیه را بیشتر میکند علاوه بر آن افراط در مصرف این ماده موجب ابتلا به بیماریهایی مانند فشارخون و عوارض قلبی میشود .
همچنین در تحقیقاتی که اخیرا انجام شده است احتمال موثربودن مصرف زیاد نمک بر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش و سکتههای مغزی مطرح شده است.