داونلود Ubuntu v12.10 x86/x64 - تازه ترین نسخه سیستم عامل لینوکس اوبونتو
سایت مرجعUbuntu یک سیستم عامل کاملا آزاد و رایگان بر اساس گنو/لینوکس٬ همراه با پشتیبانی در سطح جامعه کاربران و خدمات تجاری و حرفهای است. اوبونتو توسط اجتماع بزرگی از کاربران و توسعه دهندگان در سراسر دنیا توسعه داده میشود و ما از شما نیز دعوت مینمائیم تا به این اجتماع بپیوندید!اجتماع اوبونتو بر اساس ایدههای فلسفه اوبونتو که میگوید: نرمافزار باید آزاد و رایگان در اختیار عموم باشد٬ همچنین ابزارهای نرمافزاری مختلف میبایست به صورت سفارشی و به زبان محلی کاربران در اختیارشان باشند و کاربران مجاز باشند نرمافزار را بر اساس نیازهای خود سفارشی نموده و استفاده نمایند٬ شکل گرفته است. این آزادیها موجب شدهاند٬ اوبونتو اساساً با نرم افزارهای سنتی خصوصی متفاوت باشد. نه تنها ابزارها و نرمافزارهای مورد نیازتان رایگان هستند٬ بلکه شما مجاز خواهید بود نرمافزارها را مطابق نیازتان و بگونهای که مایلید سفارشی نموده و استفاده نمائید.
اوبونتو برای استفاده به عنوان رومیزی و کارگزار (سرور) مناسب است. نسخه فعلی اوبونتو از معماریهای سخت افزاری مختلف شامل انواع PC های Intel x86 و 64bit و همچنین ماشینهای UltraSPARC T1 شرکت SUN و PowerPC شرکت Apple پشتیبانی میکند.
اوبونتو دارای بیش از ۱۶۰۰۰ بسته نرمافزاری است و هسته اصلی آن بر روی یک سیدی عرضه میشود. اوبونتو دارای انواع ابزارهای نرمافزاری از نرمافزارهای کاتب و صفحه گستردهٔ اداری تا کارگزارهای اینترنتی و ابزارهای مناسب برنامهنویسی است.
Kubuntu چیست؟
توزیعی از لینوکس مبتنی بر اوبونتو با این تفاوت که برای محیط رومیزی پیش فرض آن به جای Gnome از ، KDE استفاده شده است.
Edubuntu چیست؟
توزیعی از لینوکس مبتنی بر اوبونتو با هدف آموزشی و استفاده در لابراتورها به همراه برنامه های آموزشی و دانشگاهی.
Xubuntu چیست؟
توزیعی از لینوکس مبتنی بر اوبونتو با این تفاوت که برای محیط رومیزی پیش فرض آن به جای Gnome از ،Xfce استفاده شده است.
یکی از نکات مورد توجه در پروژه اوبونتو، تأکید بر دسترسی و جهانیسازی است. به همین منظور این نرمافزار برای تمام ملیتها موجود است. کار کردن با آن بسیار راحت است و حتی کاربران نا آشنا با آن هم به راحتی به محیط آن عادت میکنند. همه ی نسخههای اوبونتو تا ابد رایگان هستند. دیسکهای فشرده اوبونتو به رایگان برای کسانی که آن را از طریق پست الکترونیکی درخواست کردهاند، فرستاده میشود. همچنین پروژهای با نام اوبونتو (Edubuntu) وجود دارد که این سیستم عامل همان طور که از نامش هم مشخص است، برای استفاده در کلاسهای درس و محیطهای آموزشی بسیار مناسب است. پروژه ی دیگری نیز از این سیستم عامل با نام کوبونتو (Kubuntu) طراحی شدهاست که از KDE Desktop استفاده مینماید.
خانواده اوبونتو شامل موارد زیر است:
ubuntu Desktop
Ubuntu Server Edition
Kubuntu
Edubuntu
Gobuntu
Ubuntu MID Edition
Xubuntu
بنیاد Wikimedia، موسسه پشتیبانی کننده پروژه ویکی پدیا اعلام کرد که در حال مهاجرت دادن مجموعه سرورهای خود به توزیع اوبونتو است. این مهاجرت بخشی از تلاش این بنیاد برای نگهداری آسانتر ۴۰۰ سرور پروژههای مختلف این بنیاد است که پیش از این از نسخههای مختلف Redhat و Fedora استفاده می کردهاند.
محیط اوبونتو:
اوبونتو به طور پیش فرض از گنوم (Gnome) استفاده میکند. البته طرفداران کیدیای (KDE) نسخهای از این توزیع را با نام کوبونتو ارائه کردند که محیط پیشفرض آن کیدیای است. همچنین تعداد نرمافزارهای موجود در نسخه سیدی بسیار کم است، و برای نصب بقیه نرمافزارهای ارائه شده توسط اوبونتو باید از اینترنت استفاده نمایید یا نسخه دیویدی آن را تهیه کنید.