اکثر حمله های قلبی بین ساعتهای ۱۰ تا ۱۱ صبح وحدود ساعت ۱۹ عصر رخ میدهد
سایت مرجعپژوهشگران علوم پزشکی در کشوراسپانیا می گویند بر اساس پژوهشهای صورت گرفته
وقوع سکته قلبی در افراد زمان مشخصی دارد و اکثر حمله های قلبی بین ساعت های ۱۰ تا ۱۱ صبح و حدود ساعت ۱۹ عصر رخ می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد عبارت است از صدمه به قسمتی از عضله قلب ،که بعلت انسداد در رگهای کرونری (رگهای تغذیه کننده عضله قلب ) و از بین رفتن جریان خون در آن قسمت اتفاق می افتد لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژن رسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.
ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض از دست می دهد،و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد. گاهی ،استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند
محققان مرکز عملیات امداد و فوریت های پزشکی اسپانیا گفتند که در مطالعات خود دریافته اند رابطه معنی داری میان زمان اعلام خبر وقوع سکته قلبی افراد به مرکز فوریت ها و ساعت زیستی یا ساعت طبیعی بدن وجود دارد.
مطالعات یادشده موید آن است که نمودار زمان وقوع سکته قلبی بطور خاص دو اوج حداکثر را نشان میدهد که یکی از آنها بین ساعتهای ۱۰ تا ۱۱ صبح است و دیگری که اندکی پایین تر از قبلی است،حدود ساعت ۱۹ رخ می دهد.
به گفته محققان اسپانیایی، این الگو بسیار پایدار است به طوری که هیچ عامل خطری از جمله فشار خون بالا ، دیابت ، دیسلی پیدمی (اختلال در سوخت و ساز چربی) ، مصرف دخانیات و یا عوامل دیگر از جمله سن یا جنسیت در آن تغییری ایجاد نمیکند .
با این حال، پژوهشگران می گویند دو استثنا در این زمینه وجود دارد: اوج سکته قلبی در میان افرادی که مبتلا به دیابت هستند بعد از ظهرها اندکی دیرتر از افراد عادی است. در مقابل، برای افرادی که دخانیات مصرف میکنند اوج سکته بعد از ظهر بسیار بیشتر از اوج صبح است .
محققان این نتایج را پس از بررسی و مطالعه روی ۷۰۹ نفر مبتلا به سکته قلبی بین یکم ژانویه سال ۲۰۰۱ تا ۳۱ دسامبر سال ۲۰۰۹ انجام داده اند.
به عقیده آنها، ثبات این آمارها به عوامل فیزیولوژیکی بستگی دارد که تحت تاثیر ساعت طبیعی بدن کار می کنند.
به طور مثال، محققان اشاره کردند که در ساعتهای صبح، خون انسان غلیظ تر است و همین امر موجب می شود میزان ˈپلاسماتیک فیبروژنˈ خون و بازدارندههای ˈپلاسمینˈ افزایش یابد و این وضعیت منجر به لخته شدن شدید خون میشود . این لخته شدن در موارد شدید، سکته قلبی را در پی دارد.
لازم به یاد آوریاست در مواردی که فرد دچار سکته قلبی میشود ، درد ۲۰ دقیقه طول میکشد و گستره درد ممکن است به صورت سنگینی یا خنجری یا احساس فشردگی در قفسه سینه خود را نشان دهد.
برخی عوامل هستند که افراد دارای ریسک را در خطر بیشتر سکته قلبی قرار می دهند. مشخص شده است که علت سکته قلبی، آترو اسکلروزیس (شکل گیری پلاک در دیواره عروق خونی) است، این روندی تدریجی است که شکل گیری پلاک های خطرناک آن از دوران کودکی شروع می شود، اما برخی مسایل هستند که فرد را مستعد ابتلا به حملات قلبی می کنند.