زنان میانسال با سطوح پایین ترشح انسولین در معرض خطر افسردگی قرار دارند
سایت مرجعکاهش ترشحات انسولین میتواند عاملی برای بروز افسردگی در زنان میانسال باشد. دیابت یکی از شایع ترین بیماریهای اندوکرین است. و شایعترین اختلال عاطفی این بیماری افسردگی است. و تحقیقات جدید نشان داده است که بین کاهش ترشح انسولین و بروز افسردگی در زنان رابطه معنی داری وجود دارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، نتایج یک مطالعه توسط محققان لندن روی ۳۱۴۵ فرد بزرگسال شامل زنان با میانگین سنی حدود ۶۰ سال و نیز گروهی از مردان و مشاهده ارتباط بین سطوح قند، مقاومت به انسولین و ترشح انسولین به شروع علائم افسردگی پس از آنها نشان داد زنان میانسال با سطوح پایین ترشح انسولین بیش از ۲ برابر نسبت به بقیه در معرض شیوع علائم افسردگی قرار میگیرند.
هدف از این مطالعه تعیین رابطه میزان فراوانی و شدت افسردگی در بیماران دیابتی سطوح پایین ترشح انسولین انسولین بوده است.
براساس این گزارش محققان با انجام یک پیگیری ۵ ساله نشان دادند: شانس توسعه علائم افسردگی جدید در زنان سالمند با کمترین میزان ترشح انسولین در مقایسه با زنان مشابه آنها با بیشترین ترشح انسولین ۱۸/۲ برابر بوده است.
نتایج حاصل از این گزارش ضمن بیان این که نشانگرهای التهابی، ترشح کورتیزول و یا وضعیت یائسگی و درمانهای هورمونی جایگزینی این ارتباط را توضیح نمیدهد، همچنین میافزاید که هیچ ارتباطی بین ارزیابی مقادیر انسولین در حالت ناشتا و شروع علائم جدید افسردگی برای مردان وجود نداشته است.
به گفته محققان اگرچه مطالعات بیشتری همچنان برای تائید بیشتر این یافتهها مورد نیاز است اما به نظر میرسد که میزان ترشح پایین انسولین یک عامل خطر برای شروع علائم جدید افسردگی در زنان میانسال است.
نتایج این بررسی درنشریه مراقبت دیابت منتشر شده است .
تعداد افراد دیابتی در جهان به بیش از هفتاد میلیون نفر افزایش یافته است.