وضعیت ویروس کرونا در بین زائران ایرانی NO MERS Virus among Iranians
سایت مرجعسهشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در عربستان تاکید کرد: تاکنون هیچ یک از زائران ایرانی به بیماری «کرونا» مبتلا نشدهاند و مراقبتهای ویژهای در اینباره در حال انجام است.
دکتر «فاضل شیرخانی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در مکهی مکرمه، درباره آخرین وضعیت بیماری «کرونا»، بیان کرد: بیماری کرونا بیشتر در شرق عربستان، ریاض، دمام، قصیم و منطقهی جده دیده شده است. در مجموع کل عربستان، حدودا 540 بیمار شناسایی شده بود که 165 نفر از آنها فوت شدهاند؛ اما خوشبختانه در مکه و مدینه چنین مواردی نداشتیم.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در عربستان افزود: بیماری کرونا از طریق شتر، شیر شتر و ارتباط نزدیک یک متری با مبتلایان (مانند کادر درمانی) منتقل میشود. به همین دلیل تاکنون بیماری کرونا در بین زائران ایرانی مشاهده نشده است. ضمن آنکه گروهی از وزارت بهداشت متشکل از متخصص عفونی و کارشناس ارشد بیماریهای واگیر در مدینه و مکه مستقر شدند و مسأله ابتلا به کرونا را بررسی میکنند و این بیماری مشکل خاصی را برای زائران ما بوجود نیاورده است.
شیرخانی در عین حال با تاکید بر مراقبت برای کنترل احتمال ورود کرونا به ایران از طریق زائران خانه خدا، گفت: ما آمادگی خیلی زیادی در این زمینه داشتیم و داریم. حتی آموزشهایی دربارهی این بیماری به تمامی پرسنل دادیم تا اگر حتی مسألهی مشکوکی اتفاق افتاد، سریعا پیگیری شود.
وی ادامه داد: تاکنون دو سه مورد مشکوک داشتیم که بررسی شد و خوشبختانه مورد خاصی نبود. تیم پزشکی حج برای هر مورد مشکوکی پروندهای تشکیل میدهد تا اگر احساس شد که احتمال انتقال بیماری وجود دارد، به شهر محل بازگشت زائر، نیاز به قرنطینه شدن را اطلاع دهیم؛ اما تاکید میکنم که خوشبختانه تا الان چنین موردی نداشتیم.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در عربستان خاطرنشان کرد: ما حتی اگر مورد مشکوکی دربارهی کرونا مشاهده شود، بیمار را به بیمارستانهای سعودی منتقل نمیکنیم، چون بیشتر همین رفت و آمدها این بیماری را تشدید میکند. به همین دلیل مرکز پزشکی حج درمانگاه تخحصصی را برای این موضوع فراهم کرده است.
شیرخانی در ادامهی این گفتوگو با تشریح خدمات پزشکی به زائران ایرانی، بیان کرد: در مدینه یک درمانگاه شبانهروزی، دو درمانگاه 16 ساعته و دو مطب 8 ساعته و در مکه مکرمه نیز یک درمانگاه شبانهروزی، دو مطب 16 ساعته در هتلهای ابراج التیسیر و دارالهادی و همچنین شش مطب 8 ساعته در نقاط جغرافیایی مختلف به زائران خدمترسانی میکنند.
وی با اعلام آماری از ویزیت زائران در مدینه و مکه، گفت: در مدینه روزانه حدود 1600 و در مکه حدود 2200 تا 2400 بیمار ویزیت میشوند. در واقع پزشکان مستقر، روزانه حدود چهار هزار و ماهانه حدود 120 هزار بیمار را ویزیت میکنند.
شیرخانی سپس با تاکید بر نظارت مرکز پزشکی حج بر تغذیه و بهداشت هتلها، افزود: کارشناسان ما روی مسائل بهداشت غذایی، تغذیه و همچنین مسائل بهداشتی هتلها نظارت دقیقی دارند و دو روز در میان، گزارش کاملی را در اختیار نماینده و سرپرست دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت، بازرسی بعثه مقام معظم رهبری و... قرار میدهیم.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در عربستان در ادامه در پاسخ به پرسشی دربارهی دسترسی بیماران به بیمارستانهای عربستان سعودی، اظهار کرد: وظیفهی گروه پزشکان اعزامی، این است که ارتباط بین مرکز پزشکی حج و بیمارستانهای سعودی را برقرار کنند که در صورت نیاز، زائران بتوانند از خدمات درمانی بیمارستانها استفاده کنند.
وی افزود: تاکنون حدود 150 بیمار در بیمارستانهای سعودی بستری و مرخص شدند. همچنین چندین عمل جراحی در بیمارستانهای سعودی برای بیماران ایرانی داشتهایم. در هر صورت اگر بیماری نیاز به بستری شدن، آزمایشهای پاراکلینیکی و... داشته باشد، همراه با یک پزشک اعزامی که مسلط به زبان عربی و انگلیسی است، به بیمارستان سعودی منتقل میشود.
نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت در عربستان در پایان این گفتوگو دربارهی وضعیت پزشکی و سلامتی دانشجویان عمرهگزار در مدت دوماهه اعزام کاروانهای دانشگاهیان نیز گفت: خوشبختانه امسال با مدیریت آقای رضا همدانی، هیچ مشکلی در ارتباط با کاورانهای دانشجویان نداشتیم. ضمن آنکه از نظر بیماری، شاهد بیماریهای قلبی، عروقی و مزمن در میان دانشجویان نبودیم. بیماری بیشتر دانشجویان در حد یک سرماخوردگی و انقباض عضلانی بوده است. باید بگویم که شاید کمترین مشکلات ما برای کاروانهای دانشجویی بود.